RODITELJSKI SESTANKI

V torek, 13. 9. 2022 in v četrtek, 15. 9. 2022, bomo za starše učencev od 1. do 9. razreda, organizirali roditeljske sestanke po naslednjem vrstnem redu.

PODRUŽNICA ŠENTLAMBERT

Roditeljski sestanek bo v torek, 13. 9. 2022, ob 16.30. Sestanek bosta vodili razredničarki Manca Pišek in Barbara Klopčič.

PODRUŽNICA KISOVEC

Roditeljski sestanek bo v torek, 13. 9. 2022, ob 17. uri. Sestanek bodo vodile razredničarke.

1. b v učilnici 5, učiteljici K. Lisec in K. Medved

2. b v učilnici 8, učiteljica V. Lavrin

2. c v učilnici 7, učiteljica M. Tori

3. c v učilnici 6, učiteljica I. Brečko

4. c v učilnici 4, učiteljica N. Jazbec

5. c v učilnici 3, učiteljica R. Mumelj

MATIČNA ŠOLA – RAZREDNA STOPNJA

Roditeljski sestanek bo v torek, 13. 9. 2022, ob 17. uri, v veznem hodniku šole. Starše bo najprej nagovorila ravnateljica Nataša Grošelj, nato se bo sestanek nadaljeval v matičnih učilnicah oddelkov.

1. a v učilnici 16, učiteljici T. Vran in T. Biderman

2. a v učilnici 17, učiteljica K. Drolc

3. a v učilnici 20,k učiteljica T. Jahn

3. b v učilnici 25, učiteljica Š. Kralj

4. a v učilnici 21, učiteljica N. Urbanija

4. b v učilnici 19, učiteljica M. Grom

5. a v učilnici 18, učiteljica A. Radakovič

5. b c učilnici 10, učiteljica J. Zupan

MATIČNA ŠOLA – PREDMETNA STOPNJA

Roditeljski sestanek bo v četrtek, 15. 9. 2022, ob 17. uri, v veznem hodniku šole. Starše bo najprej nagovorila ravnateljica Nataša Grošelj, nato se bodo sestanki nadaljevali v matičnih učilnicah oddelkov.

6. a v učilnici 1, razredničarka T. Vozelj

6. b v učilnici 2, učiteljica M. Javeršek

7. a v učilnici 3, učiteljica M. Ocepek

7. b v učilnici 4, učiteljica K. Kos

7. c zaradi odsotnosti razredničarke bo javljen nadomestni termin

8. a v učilnici 7, učiteljica N. Konec

8. b v učilnici 12, učiteljica K. Skrinjar

8. c v učilnici 13, učiteljica M. Kušar

9. a v učilnici 9, učiteljica M. Ašič

9. b v učilnici 6, učiteljica M. Lojen

Parada učenja 2022

Tudi letos smo sodelovali na Paradi učenja 2022, kjer je letos naša osrednja tema sodelovanje s številnimi organizacijami, ki se ukvarjajo s samooskrbo, vrtnarjenjem, gozdom, ekološkim kmetovanjem in s predajo dragocenih izkušenj mlajšim generacijam. Z nami so bile tudi kleklarjice, ki na naši šoli že 4. leto ustvarjajo prave umetnije.

NPZ 2021/ 2022

Jutri, 4. 5. 2022, pričnemo z izvajanjem NPZ iz materinega jezika. Učenci pridejo v šolo ob 7.30 in se zberejo v veznem hodniku šole, kjer bo visel tudi razpored učencev po učilnicah. Enaka navodila veljajo tudi za ostale dni izvajanja NPZ-jev.

NPZ iz matematike bo v petek, 6. 5. 2022. V torek, 10. 5. 2022, bodo učenci pisali NPZ iz angleščine (6. razred) oz. tehnike in tehnologije (9. razred).

Ob 7.45 se učenci skupaj z učitelji odpravijo v določene učilnice, kjer bodo pisali NPZ. S seboj naj imajo kemični svinčnik ali nalivno pero, pri matematiki pa tudi navadni svinčnik, geotrikotnik, radirko, šilček in šestilo.

Pisanje NPZ se bo začelo ob 8. uri in bo trajalo do 9. ure, razen za učence s podaljšanim časom pisanja.

Po zaključku pisanja se učenci vrnejo v matične učilnice in nadaljujejo s poukom po urniku.


Angleški vikend v Fiesi

V petek, 8. 4. 2022, smo se dopoldan odpravili na tradicionalni Angleški vikend, ki je tokrat potekal v CŠOD Breženka, v Fiesi.

Angleški vikend je letos potekal že četrtič, zadnji dve leti ga zaradi kovida nismo uspeli izpeljali. Neformalne oblike učenja, kamor sodi tudi zasnova Angleškega vikenda, je uspešno sprejeta med učenci zadnje triade in se ga vsako leto z veseljem udeležijo.

Namen angleškega vikenda, ki ga vsakič skrbno pripravijo učiteljice angleškega jezika, je spodbujanje motivacije za učenje angleškega jezika, krepitev samozavesti pri rabi angleškega jezika zunaj zidov šole in v resničnih situacijah, poglabljanje znanja angleščine skozi aktualne vsebine, spoznavanje novega okolja, spodbujanje timskega dela in dviganje občutka pripadnosti šoli.

Tokrat nas je v Piranu pričakalo sončno in toplo vreme, zato je bilo popoldne namenjeno spoznavanju Pirana, pod vodstvom vodiča Jana, ki nam je razkril marsikatero znamenitost tega čudovitega mesta. Vodenje po Piranu je ves čas potekalo v angleškem jeziku. Po vrnitvi v Fieso so sledile športne dejavnosti po izboru učencev. Ob skupnem druženju in športnih dejavnostih so ves čas uporabljali angleški jezik.

Soboto smo začeli delavno, saj so imeli učenci zjutraj 4 različne jezikovne delavnice, ki so potekale v manjših skupinah. Izbirali so lahko med Spanglish z našo špansko prostovoljko Marino, It’s hillarious, delavnica pripovedovanja angleških šal, Tongue twisters oz. lomilci jezika in Fake news. Popoldan smo obiskali piransko obzidje ter Muzej podvodnih dejavnosti v Piranu, kjer nam je vodenje gospe Dolores razkrilo marsikatero zanimivost o potapljaštvu nekoč in danes. Tudi tokrat je potekalo vodenje v angleškem jeziku.

Za nami je še en zelo uspešno izpeljan Angleški vikend in učiteljice smo izjemno ponosne na naše učence, ki so se izkazali s svojim znanjem angleščine.

Ustvarjalke in učenci se že veselimo naslednjega vikenda.

Aktiv učiteljic angleškega jezika

SOBOTNI ŠPORTNI DOPOLDNEVI ZA UČENCE OD 1. DO 5. RAZREDA

Učiteljica OPB in profesorica športa, Sara Cestnik, za učence od 1. do 5. razreda pripravlja sobotne športne dopoldneve. Prvi se bo dogajal že to soboto, 19. 3. 2022, v naši novi telovadnici. Tokrat je pripravila program za učence od 3. do 5. razreda. Več o zabavnem dopoldnevu pa si lahko preberete spodaj.

ŠPORTNO DOPOLDNE ZA UČENCE OD 3. DO 5. RAZREDA

KAJ: Športno sobotno dopoldne,

KDAJ: Sobota, 19.3.22 ob 10.00,

KJE? V veliki telovadnici OŠ Toneta Okrogarja,

ZAKAJ? Da se rekreiraš, koristno preživljaš prosti čas in družiš s sošolci in drugimi prijatelji iz šole,

KAJ BOMO POČELI? Igrali moštvene igre (nogomet, košarko, rokomet in hokej),

KAJ POTREBUJEM S SEBOJ? Športno opremo (kratka majica, kratke hlače, športne copate in plastenko/steklenico VODE(!)),

KOLIKO ČASA BO TRAJALO? Od 10.00 – 12-00.

KJE SE PRIJAVIM? Starši naj podpisano prijavnico vrnejo razredničarki do četrtka 17.3.

Upam, da se vidimo in lep športni pozdrav!

Dostopnost