Parkiranje

OBVESTILO
 
Obveščamo vas, da bo v četrtek, 23. 11. 2023, v času naše prireditve ob 120-letnici šole OŠ Toneta Okrogarja, od 17. ure dalje, za brezplačno parkiranje na voljo parkirišče na igrišču Partizan.

Popoldanske govorilne ure

Obveščamo vas, da so popoldanske govorilne ure za mesec november, na matični šoli OŠ Toneta Okrogarja, prestavljene na 12. december (za starše učencev od 1. do 3. razreda) in 14. december (za učence od 4. do 9. razreda) . Vabimo vas, da nas v mesecu novembru obiščete na dnevih odprtih vrat, ki bosta 21. in 22. novembra, od 16. do 18. ure.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

 

English Weekend 2023

Tudi v letošnjem šolskem letu smo izvedli Angleški vikend za učence od 7. do 9. razreda. Tokrat smo preživeli vikend v CŠOD Gorenje, pri Zrečah. Angleški vikend je bil tokrat v znamenju jesenskih dogodivščin, kjer so učenci skozi različne dejavnosti utrjevali angleški jezik v manjših skupinah.

Cilj Angleškega vikenda je uporaba angleškega jezika v avtentičnih življenjskih situacijah, izgubiti strah pred sporazumevanjem v angleščini, se družiti, zabavati in skupaj spoznavati Slovenijo.

Petek smo začeli z digitalnim lovom na zaklad s pomočjo aplikacije Actionbound. Sledile so socialne igre, druženje in filmskih večer.

V soboto smo šli na kratek pohod po okolici doma v Gorenju, sledila je kuharska delavnica Scary snack workshop. Popoldan smo preživeli v treh različnih delavnicah: Legende in miti, pripovedovanje in pisanje zgodb ter fotografska delavnica. Zvečer smo imeli najbolj pričakovan dogodek večera, sobo pobega.

V nedeljo smo se preizkusili še v francoščini. Naša ESE prostovoljka Juliette je pripravila delavnico, kjer smo se naučili osnovnih besednih zvez v francoskem jeziku.

Več o naših dogodivščinah si lahko pogledate in preberete v našem spletnem časopisu na povezavi: https://www.canva.com/design/DAFykoXVLlM/Th-WAXYvA8bepBucyNgVyg/view?utm_content=DAFykoXVLlM&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=editor

učiteljice angleščine

 

Kulturni dan

Le kdo ne pozna simpatičnega igralca, televizijskega voditelja in ustvarjalca Nika Škrleca?!
Zase pravi, da rad premika meje, da se je nekoč na pamet naučil 3141 decimalk števila π, da izjemno rad sestavlja Rubikovo kocko in še in še …
Mi smo danes v njegovi družbi preživeli del kulturnega dneva, in sicer smo uživali v njegovi zabavni predstavi Povodni mož ter interaktivni razstavi Zdrava pamet, kjer smo si z različnimi rekviziti dodobra razgibali možgančke. A tudi v šoli nismo bili od muh! Zavihali smo rokave ter na različne načine strnili vtise današnjega dne.
 

Prvi šolski dan

 Šolski zvonec glasno kliče: »Cicibani, kje pa ste?
Čez zelene vinske griče že jesen v deželo gre!«

 

 Na pero že torba čaka, tabla krede si želi,                                   
v razred škili sraka, da se česa nauči.

 

 Zvonec kliče, zvonec kliče! Čas poletni je minil.
Nosi že jesen čez griče polne torbe hrušk in sliv.         

        

Bomo se sladkali z njimi in veselo v šolo šli.
Zagotovo že pozimi bomo učenjaki vsi.
/Kajetan Kovič/

 

 

Spoštovani starši, drage učenke in učenci!

Poletje se postopoma zaključuje in šolski zvonec se bo kmalu oglasil. V nadaljevanju si lahko preberete več informacij o poteku prvega šolskega dne na OŠ Toneta Okrogarja.   (več …)

Dostopnost