Nagovor ravnateljice

Prijazna beseda odpira vrata in pelje k skupnim rešitvam in doseganju skupnih ciljev. Če kdaj, smo se tega v zadnjih časih še kako močno zavedali. Besede so lahko kot sveže pečen, še topel mamin kruh. Nahranijo nas in okrepijo. In tega smo željni vsi.

Besede so lahko kot sonce. Tople in svetle. Te nas vedno blagodejno pobožajo in nam polepšajo še tako temačen dan. Takšne besede vsi radi slišimo. Besede so lahko kot najmočnejši oporni zid, na katerega se vedno lahko naslonimo. Besede so lahko povezovalne ali pa razdiralne. Slednje nas zadenejo kot kamen. Ostro in boleče. Tega si ne želi nihče.

Otroci verjamejo v moč prijazne besede in na prireditvi so to tudi pokazali. Na nas odraslih je, da poskrbimo, da bodo naši otroci odraščali v toplem, svetlem, vzpodbudnem in povezovalnem okolju. V takem okolju bodo upali tudi pasti, saj bodo vedeli, da jim bomo odrasli vedno ponudili roko, vedoč, da so napake in spodrsljaji del življenja. Le tako se bodo pogumno in uspešno razvijali. In tega si želimo vsi.

Mladina nas na vsakem koraku opazuje in posnema. Zavedajmo se tega in jim bodimo dober zgled že pri čisto vsakdanjih, preprostih besedah, kot so dober dan, izvoli, hvala, verjamem vate. Prijazna beseda nas nič ne stane, ko jo podarimo in predstavlja neizmerno bogastvo tistemu, ki jo prejme. Torej, podarjajmo prijazne besede vsem, tudi neznancu, ki ga bežno srečamo na ulici. Morda mu bo ravno naša beseda tisti oporni zid, ki ga potrebuje, morda mu bo kruh, ki ga bo nahranil, ali pa sonce, ki mu bo razsvetlilo dan. Več, ko podarjamo, bogatejši smo.

Mi verjamemo v moč prijazne besede. Verjemite tudi vi.

Srečno. Nataša Grošelj, ravnateljica


(Skupno 255 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost