6. DAN

Tervetuloa – pozdravljeni.

Za nami je šest dnevno bivanje na Finskem in do danes smo se še kako dobro spoznale s finskimi navadami. Finci veljajo, kot ste že lahko prebrali, za ne preveč zgovorne in sramežljive. Vsaj po njihovih besedah, le redko uporabijo besedico prosim. Mogoče v njih že vedno ždi duh prednikov, ki so bili Vikingi. Kako to zgleda, si lahko ogledate v našem videu. Objavili smo ga na naši facebook strani. Najdete ga na spodnji povezavi.

https://www.facebook.com/OSTonetaOkrogarja/videos/847464932086747/

V nadaljevanju naj vam predstavimo še nekaj, kar je za naše razmere precej nenavadno. Glavni vodili Fincev sta udobnost in dobro počutje. Na ulicah Tampereja prav težko vidiš žensko, ki bi nosila čevlje z visoko peto. Nič ni nenavadnega, če na uradnem mednarodnem srečanju Finec leži, je odet v toplo odejico in ima obute tople volnene nogavice, po možnosti s kričečim vzorcem. Ne, niso nori! Vendar jim je udobnost resnično na prvem mestu.

           

Še nekaj o kavi… Že res, da so Finci največji pivci kave na svetu, a čez “Barcaffe” jo ni. Strašno so uživali v skodelici pristne slovenske kave. Finskim prijateljem se je pri pitju kave pridružila tudi Italijanka Bea, ki trenutno živi in dela v Španiji.

            

Sicer pa se je seminar prevesil v drugo polovico in danes smo se ukvarjali predvsem s prihodnostjo naših projektov. Nanizali smo kar nekaj idej in določili časovne okvirje našega sodelovanja v prihodnjih dveh letih. S temi projekti želimo motivirati mlade in lokalno skupnost za mednarodno sodelovanje. Udeležba na tem pet dnevnem seminarju nam je dala toliko navdiha, pozitivne energije in priložnosti, da si lahko le predstavljamo, kaj vse lahko pridobi mlad človek, ki se na EVS poda za šest mesecev ali celo več. Eno stvar vemo zagotovo, imamo odlične partnerje za delo in mladi so in bodo v dobrih rokah. Lahko se le veselimo sodelovanja v prihodnje.

Hyvää yötä – lahko noč.

 

 

 

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost