Simbioza giba na OŠ Toneta Okrogarja

Že od leta 2011 tudi naša šola sodeluje v Simbiozi, ki povezuje Slovenijo. Socialna inovacija, ki je združila modrost in mladost in pokazala, da je medgeneracijsko sodelovanje prava smer prihodnosti, je takrat v računalniške delavnice vključila več kot 20.000 ljudi. Zgodba računalništva je dobila trajnostno zgodbo preko Medgeneracijskega centra, Simbioza šol in projekta Simbioza mojstri. Simbioza se širi tudi mednarodno in nosi dobro ime Slovenije v širni svet.

Snovalci Simbioze verjamemo, da je prav, da pozitivno energijo tedenske akcije ohranimo. Želimo ustvarjati družbo, kjer mladi spoznavajo, kakšno bogastvo modrosti se skriva v starejših, in kjer starejši verjamejo v prihodnost, predvsem zaradi solidarnih mladih, ki ponudijo roko sodelovanja v tednu v oktobru.

S projektom SIMBIOZA GIBA želimo biti zgled celotni Sloveniji. Na noge želimo dvigniti vse, ki so čakali na pravi trenutek. To bo teden, ki bo lahko marsikomu spremenil življenje. To bo teden, ki bo predramil mlajše generacije in spomnil starejše, da obstaja tisto nekaj, kar jih združuje. Da vedno in povsod lahko govorijo isti jezik. Jezik zdravja, pravega načina življenja, sreče, trenutkov in funkcionalnih teles, ki ne poznajo in priznavajo let. Jezik, ki za svoje izražanje in sporazumevanje ne potrebuje besed. Jezik, ki mu pravimo gibanje.

Na OŠ Toneta Okrogarja se zavedamo pomembnosti medgeneracijskega sodelovanja zato smo v tednu od 21. do 25. septembra 2015 izvajali različne aktivnosti, kjer smo vključevali dedke in babice naših učencev. Del teh dejavnosti smo zabeležili v spodnjih prispevkih.

Simbioza giba v 4. razredu

V okviru projekta SIMBIOZA GIBA smo povabili naše babice in dedke k uri ŠPORTA. Najprej smo se ob prijetni glasbi skupaj ogreli z gimnastičnimi vajami, nato so sledile spretnostne igre po postajah: vodili smo žogo med stojali palico, roko in nogo, metali žogico v cilj...

Tri na en mah

Na podružnični osnovni šoli v Šentlambertu je bilo prejšnji teden prav luštno. Začetek bralne značke smo si zamislili tako, da smo imeli  v šoli noč pravljic. Prav ste prebrali. Prvo pravljico smo iz ust učiteljic poslušali pod zvezdnatim nebom, naslednje pa zaviti v...

Deli ...Email this to someoneTweet about this on TwitterPrint this pageShare on FacebookShare on Google+
(Skupno 335 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost