Učenci dodatnega pouka angleščine in skupina osmošolcev, smo v torek, 18. 12. 2018, obiskali britansko veleposlaništvo v Ljubljani.

Obisk veleposlaništva je bila naša nagrada, saj smo sodelovali na natečaju na temo Harryja Potterja. Na naši šoli imamo veliko oboževalcev in strastnih bralcev Harryja Potterja, tudi v angleščini, tako da ni bilo težko najti ideje za najboljšo fotografijo na to temo.

 

Že sam vstop v veleposlaništvo je bil nekaj posebnega, saj so nas pričakali varnostniki, ki so nas pospremili z dvigalom v 4. nadstropje stolpnice na Trgu republike 3, kjer se nahajajo prostori britanskega veleposlaništva. Povabili so nas v konferenčno sobo, kjer nas je čakala tudi pogostitev. Čez nekaj minut se nam je pridružila sama gospa veleposlanica, gospa Sophie Honey. Ali imate radi med? Ali znate smučati? Vam dvojina povzroča kaj težav? Vse to in še več je zanimalo naše učence, ki so imeli z veleposlanico sproščen pogovor v krasni angleščini. Gospe veleposlanici in članom osebja smo predstavili tudi kratko dramatizacijo pesmi, ki poustvarja nekdanje rudarsko življenje v naših krajih ter dramatizirali prizor iz Harryja Potterja. V znak zahvale smo ji podarili tudi naš šolski med.

Po druženju z veleposlanico so nam člani osebja predstavili tudi delovanje veleposlaništva in posamezne oddelke. Učenci so lepo sodelovali v razpravi, tuja jim ni bila niti razprava o Brexitu. Naši Tončki so vse prisotne navdušili s svojo energijo, lepim, spoštljivim obnašanjem, z visokim znanjem angleškega jezika in svojo splošno razgledanostjo.

Obisk britanskega veleposlaništva in srečanje z gospo veleposlanico nam bo še dolgo ostal v lepem spominu, saj gre za res izjemen dogodek.

(Skupno 283 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost