Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk bo jubilejni in desetletnico bomo praznovali v petek, 20. Novembra 2020.

Letošnji slogan je: “Zajtrk z medom-super dan!”

Namen projekta je izobraževati, obveščati in osveščati šolajočo mladino in vzporedno v določenem obsegu tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, okolje, gospodarske dejavnosti in za širše okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih ter racionalnem ravnanju z embalažo. Pomembno je tudi splošno osveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

V petek, 20. 11. 2020, bomo imeli naravoslovni dan na daljavo na temo: Zdrava prehrana in gibanje.  Poudarili bomo   pomembnost opraševanja čebel za prehransko varnost, pomen rednega zajtrkovanja ter poseganja po lokalnih živilih, kjer je pot z njive do krožnika čim krajša.

Ena izmed dejavnosti bo tudi priprava zajtrka za dober začetek dneva, ki bo vključeval živila, značilna za »klasičen« Tradicionalni slovenski zajtrk, in sicer kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost