V petek, 8. 4. 2022, smo se dopoldan odpravili na tradicionalni Angleški vikend, ki je tokrat potekal v CŠOD Breženka, v Fiesi.

Angleški vikend je letos potekal že četrtič, zadnji dve leti ga zaradi kovida nismo uspeli izpeljali. Neformalne oblike učenja, kamor sodi tudi zasnova Angleškega vikenda, je uspešno sprejeta med učenci zadnje triade in se ga vsako leto z veseljem udeležijo.

Namen angleškega vikenda, ki ga vsakič skrbno pripravijo učiteljice angleškega jezika, je spodbujanje motivacije za učenje angleškega jezika, krepitev samozavesti pri rabi angleškega jezika zunaj zidov šole in v resničnih situacijah, poglabljanje znanja angleščine skozi aktualne vsebine, spoznavanje novega okolja, spodbujanje timskega dela in dviganje občutka pripadnosti šoli.

Tokrat nas je v Piranu pričakalo sončno in toplo vreme, zato je bilo popoldne namenjeno spoznavanju Pirana, pod vodstvom vodiča Jana, ki nam je razkril marsikatero znamenitost tega čudovitega mesta. Vodenje po Piranu je ves čas potekalo v angleškem jeziku. Po vrnitvi v Fieso so sledile športne dejavnosti po izboru učencev. Ob skupnem druženju in športnih dejavnostih so ves čas uporabljali angleški jezik.

Soboto smo začeli delavno, saj so imeli učenci zjutraj 4 različne jezikovne delavnice, ki so potekale v manjših skupinah. Izbirali so lahko med Spanglish z našo špansko prostovoljko Marino, It’s hillarious, delavnica pripovedovanja angleških šal, Tongue twisters oz. lomilci jezika in Fake news. Popoldan smo obiskali piransko obzidje ter Muzej podvodnih dejavnosti v Piranu, kjer nam je vodenje gospe Dolores razkrilo marsikatero zanimivost o potapljaštvu nekoč in danes. Tudi tokrat je potekalo vodenje v angleškem jeziku.

Za nami je še en zelo uspešno izpeljan Angleški vikend in učiteljice smo izjemno ponosne na naše učence, ki so se izkazali s svojim znanjem angleščine.

Ustvarjalke in učenci se že veselimo naslednjega vikenda.

Aktiv učiteljic angleškega jezika

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost