V šolskem letu 2022/2023 ponovno sodelujemo v projektu Krokus, ki ga v Sloveniji organizira in financira Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor. Projekt je namenjen temu, da z mladimi na različne načine obeležimo spomin na žrtve holokavsta.  


 
Vsako leto posadimo čebulice rumenega krokusa (žafrana) v spomin na 1,5 milijona judovskih otrok, ki so umrli v holokavstu, in v spomin na vse otroke, žrtve nacističnih grozodejstev. Rumeni cvetovi spominjajo na rumene Davidove zvezde, ki so jih bili Judje prisiljeni nositi.  
Letos so učenci posadili krokuse v šolske gredice v oktobru, cveteti pa bi mogli ravno sedaj, konec januarja, ko obeležujemo mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta (27. januar) 

Učenci so pri predmetu Eko krožek ter Sejemo in sadimo uredili gredice in posadili krokuse. Pri predmetu Tehnika in tehnologija so uredili napis na leseni tabli ter ga postavili ob gredice. Pri zgodovini pa so devetošolci preko kratkih filmskih zgodb »Vojna in jaz« spoznali grozote holokavsta ter svoja razmišljanja prelili na papir.  
 
Spodaj si lahko ogledate utrinke dogajanja.

Mentorici: Tanja Vozelj in Jadranka Kačič

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost