Učenci obveznega izbirnega predmeta Obdelava gradiv: Les so učilnico oz. šolsko delavnico zamenjali za pravo delavnico. Obiskali so družinsko podjetje Ostrožnik.  

Na sedežu podjetja, v Zagorju, nas je sprejela ga. Janja Arh in nam predstavila njihovo podjetje, nato pa nas je vodila skozi celoten postopek izdelave izdelka, od ideje do končnega proizvoda. Učencem je najprej predstavila postopek svetovanja in izmere pohištva ter program za izris naročenega  proizvoda. V programu so narisali tudi škatlo, ki so jo nato učenci izdelali med obiskom delavnice.  

Po izrisu so učenci svoje delo nadaljevali v delavnici. Tam so se spoznali s stroji za obdelavo lesa, ki jih potrebuje mizar za izdelavo pohištva ter skupaj z mojstri pripravili material, ki so ga kasneje uporabili za sestavljanje končnega izdelka – škatle.  

Učenci so pri sestavljanju škatle ugotovili, da je potrebno biti zelo natančen in vedno najprej razmisliti, kako se bo sestavljajo izdelek.  

Hvala podjetju Ostrožnik in ge. Janji Arh, da nas je sprejela v svoji delavnici in učencem predstavila njihovo delo. Hvala za podarjene škatle, ki smo jih že uporabili v učilnici tehnike.

Maja Kušar, učiteljica tehnike

_______________________________

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost