tradicionalni zajtrk

Projekt »Tradicionalni slovenski zajtrk« smo v šoli izvedli v petek, 18. novembra 2016. Zajtrk so učenci odnesli v razred in ga v prijetnem vzdušju kulturno zaužili.

 

 

 

Namen projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati vse o pomenu:

  • zajtrka v okviru prehranjevalnih navad,
  • prednosti lokalno pridelanih živil slovenskega izvora,
  • kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo in okolje,
  • zdravega načina življenja in redne telesne aktivnosti.

slika4Vsak tretji petek v mesecu novembru pa hkrati obeležujemo  tudi DAN  SLOVENSKE  HRANE.

slika 3        Slika2

Na šoli je potekal naravoslovni dan od 6. do 9. razreda na temo ZDRAVA PREHRANA. Potekale so različne delavnice ob pomoči zunanjih sodelavcev:

–  ČEBELARSTVO (čebelar g. Sopotnik),

–  KMETIJA ULE,

–  SADJARSKO DRUŠTVO HRASTNIK IN ČEBELARJI (pod vodstvom ge. Rožej),

–  ZDRAVSTVENI DOM ZAGORJE (ga. Avsec Jozić),

–  ŠPANKI NURIA IN LAURA,Slika1

–  GIMNAZIJA TRBOVLJE.

Ob 10. uri smo vsi skupaj zapeli Slakovega Čebelarja, zaključili pa s pokušino španske tortilje in churrosa.

https://www.facebook.com/OSTonetaOkrogarja/videos/672388702927705/

 

Zagorje ob Savi; 21. 11. 2016

Pripravila: Katja Kos

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost