Učenci tretje triade so v času zimskih počitnic odšli na pet dnevno odkrivanje Londona.

Pot smo začeli pred našo osnovno šolo, od koder nas je avtobus peljal na letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. Po pristanku v Londonu smo se odpravili na odkrivanje kar s podzemno železnico. Naš prvi postanek je bil pri veličastnem Big Benu. Sledila je še Westminstrska opatija, Downing Street 10, kjer domuje britanska premierka ter še nekaj glavnih znamenitosti Londona.

Naslednji dan smo se po krepkem angleškem zajtrku odpravili z računalniško vodenim vlakom do Greenwicha, kjer smo si ogledali 0. poldnevnik, nato pa smo se z ladjico odpeljali po Temzi nazaj do središča Londona. Sledil je še obisk enega najboljših naravoslovnih muzejev na svetu, The Natural History Museum, kjer smo lahko na lastni koži izkusili potres ter se postavili ob bok sinjemu kitu v naravni velikosti.

           

Tretji dan smo si ogledali menjavo kraljeve straže in Buckinghamsko palačo, najbolj pa smo se veselili obiska filmskih studiev Warner Bros, kjer so snemali Harryja Potterja. Popoldanske ure so tako minile v čarobnem vzdušju Bradavičarke ter glavnih junakov  iz Harryja Potterja.

Četrti dan je bil v znamenju južnega dela Londona. Ogledali smo si The Globe, Shakespearjevo gledališče, the Millenium Bridge, katedralo Sv. Pavla, prečkali the Tower Bridge in preživeli popoldan v muzeju voščenih lutk Madame Tussauds. Zvečer smo se odpravili še na skupno večerjo.

Zadnje ure v Londonu smo preživeli v The British Museum, kjer smo si lahko ogledali čudovite zbirke iz celega sveta.

Izlet v London je bila še ena nepozabna izkušnja tako za učiteljici, kot tudi za učence. Obljubimo, da še pridemo.

 

(Skupno 254 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost