V sodelovanju z Anglia Network in gospo Katarino Kilibardo, se nam je danes na OŠ Toneta Okrogarja pridružila nizozemska študentka razrednega pouka, gospodična Imana van Disseldorp, ki bo pri nas opravljala trimesečno pedagoško prakso.

Stara je 23 let in študira na Avans univerzi v Bredi, to je mesto na jugu Nizozemske. Z nami bo vse do konca letošnjega šolskega leta. Na OŠ Toneta Okrogarja bo opravljala pedagoško prakso ter raziskovala, kako poteka učenje angleščine v kasnejšem šolskem obdobju. Četudi bi lahko prakso opravljala v tako eksotičnih krajih kot so Južnoafriška republika ali nekdanja nizozemska kolonija, karibski otok Curacao, se je odločila za Slovenijo. Tokrat je v Sloveniji že tretjič, saj jo je skupaj s starši obiskala že pred desetimi leti. Takrat se je tudi naučila nekaj slovenskih besed, svoje znanje slovenščine pa želi tudi nadgraditi. Ima dve mlajši sestri in trenutno še živi doma. Rada kolesari in se sprehaja ter gleda svoje najljubše televizijske serije.

Slovenija ji je zelo všeč, še posebej hribovita in zelena pokrajina, ki je precej drugačna od Nizozemske. Presenečata jo gostoljubnost Slovencev ter naše znanje angleškega jezika.

Njen prvi dan je minil v znamenju predstavitve Nizozemske in njene vloge na šoli. Učenci so bili njenega obiska zelo veseli in so se  z navdušenjem sporazumevali z njo v angleščini. Z nestrpnostjo čakajo, kdaj se jim bo spet pridružila.

 

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost