Skoči na glavno vsebino

UNESCO

 

Koordinator

Maja Ocepek: maja.ocepek@okrogar.si

Namestnik koordinatorja

Tamara Biderman: tamara.biderman@okrogar.si

Letni načrt UNESCO: UNESCO_LDN_24_25

Svetovni dan knjige in avtorskih pravic

Svetovni dan knjige in avtorskih pravic

Ob včerajšnjem praznovanju svetovnega dneva knjige in avtorskih pravic (23. 4.) smo za naše učence pripravili prav posebno doživetje. Spoznali so poklic knjižničarja, se preizkusili v delavnicah popravila in ovijanja knjig ter se podali na ustvarjalno pot izdelave...

več...
UNESCO projekt »KREATIVCI«

UNESCO projekt »KREATIVCI«

V okviru projekta smo učence spodbujali h kreativnem izražanju, k urejanju šolske okolice, k podajanju in izvajanju idej za olepšanje šole in njene okolice. Manjša skupinica učencev je pripravila tudi predstavitev šole in nastal je daljši posnetek. Na naši šoli smo...

več...
Dan števila pi

Dan števila pi

V petek, 14. 3. 2025, smo z osmošolci pri uri matematike obeležili dan števila PI oz. mednarodni dan matematike. Število pi je razmerje med premerom kroga in njegovim obsegom. Sliši se dolgočasno, a njegove decimalke se nizajo v neskončnost in se nikoli ne ponovijo....

več...
Unesco projekt – Umetnost v strpnosti

Unesco projekt – Umetnost v strpnosti

  Projekt Umetnost v strpnosti v šolskem letu 2024/2025 sledi tretjemu Delorsovemu stebru – učiti se, da bi znali živeti skupaj. Poudarek je na ozaveščanju samega sebe in  izražanju čustev preko raznolikih zvrsti umetnosti. Tretješolci so dan strpnosti (16....

več...
STARA igra(ča) ZA NOVO veselje

STARA igra(ča) ZA NOVO veselje

Tudi v letošnjem šolskem letu smo na naši šoli uspešno izvedli UNESCO projekt – stara igra(ča) za novo veselje. Akcija zbiranja igrač, družabnih iger in lego kock, je potekala začetek oktobra, med tednom otroka. Pri zbiralni akciji so sodelovali učenci šolske...

več...

Izbira prave srednje šole

Zdrava šola – preberite

Kot Zdrava šola se zavedamo pomembnosti majhnih korakov razvijanja zdravih navad vseh, vključenih v vzgojno-izobraževalni proces. Zato naj bodo prigrizki, ki jih učenci prinašajo v šolo in na dneve dejavnosti, zdravju prijazni. Naj ne vsebujejo preveč soli, sladkorja, nezdravih maščob, kofeina ali teina. Izogibajmo se procesirani hrani in gaziranim pijačam, posegajmo raje po naravnih in zdravih izdelkih.

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)

Orodna vrstica za dostopnost