NACIONALNO SREČANJE UNESCO ŠOL – «PRELEPA GORENJSKA»

«Kot posamezniki smo kapljice, povezani smo v ocean». Ryunosuke Satoro 

 

Učitelji in učenci UNESCO ASP mreže šol vsak na svoji šoli prepletamo in širimo vrednote miru, strpnosti in solidarnosti. Na vsakoletnem druženju mentorjev in učencev UNESCO mreže, pa se družimo in podelimo svoje izkušnje. Gostiteljica letošnjega srečanja je bila osrednja Gorenjska. Ogledali smo si Biotehniški center Naklo, kjer je potekala tudi osrednja proslava ob 70. – letnici UNESCO ter 30. – letnici UENSCO ASP mreže Slovenije. Nato pa se je naša skupina odpravila na Bled. Učenci OŠ prof. dr. Josipa Plemlja nam je pripravila učno pot z zanimivosti Bleda. Ni manjkala niti tradicionalna sladica … kremna rezina.  

 

Gorenjska nam je v prelepem vremenu pričarala svoje lepote še v večji meri.  

 

 

koordinatorica UNESCO ASP šole Maja Ocepek, prof.

Kulturni dan

Le kdo ne pozna simpatičnega igralca, televizijskega voditelja in ustvarjalca Nika Škrleca?!
Zase pravi, da rad premika meje, da se je nekoč na pamet naučil 3141 decimalk števila π, da izjemno rad sestavlja Rubikovo kocko in še in še …
Mi smo danes v njegovi družbi preživeli del kulturnega dneva, in sicer smo uživali v njegovi zabavni predstavi Povodni mož ter interaktivni razstavi Zdrava pamet, kjer smo si z različnimi rekviziti dodobra razgibali možgančke. A tudi v šoli nismo bili od muh! Zavihali smo rokave ter na različne načine strnili vtise današnjega dne.

Gradbena dela

 

Spoštovani starši,

 

danes zjutraj so nas obvestili, da se v ponedeljek pričnejo gradbena dela na velikem parkirišču ob šoli. Bolj natančno na delu parkirišča. Gradbišče bo ograjeno. Za potrebe gradbišča bodo tovornjaki uporabljali spodnji dovoz do šole. Dela naj bi bila končana do konca tedna.

Zaradi varnosti otrok in v izogib zastojem vas vljudno prosimo, če od ponedeljka dalje za dovoz otrok uporabljate dovoz do šole iz glavne ceste preko mostu, nato pa odpeljete v hrib proti krožišču.  Če boste otroka pospremili do šole, parkirajte na parkirišču in ne na cesti. Tako boste omogočili čimbolj pretočen promet mimo šole.

Prav tako vas vljudno naprošamo, da vse otroke, ki v šolo prihajajo peš obvestite, da naj do šole prihajajo po zgornji poti. Za prehod čez cesto naj uporabljajo rumen prehod pri avtobusni postaji za Tirno. Avtobusna proga in postajališči ostajajo nespremenjeni.

 

Za nevšečnosti se vam opravičujemo. Ob enem vas prosimo za strpnost.

 

Hvala za razumevanje in sodelovanje.

 

Vodstvo šole

 

Začasne varne šolske poti

 

Spoštovani starši,

tudi to šolsko leto zaradi bližine gradbenih del na cesti in nedokončanih del v okolici šole, šolsko leto začenjamo po začasno spremenjenih varnih šolskih poteh. Kje potekaj si lahko ogledate na slikah.

Pozivamo vas, da se predlaganih varnih poti držite in o njih seznanite otroke in tako omogočite varno šolsko pot vsem učenkam in učencem.

Avtobus, ki prihaja iz Tirne – Zagorje bo začasno ustavljal na označeni postaji nasproti nove avtobusne postaje v smeri Zagorje – Tirna.

O nadaljnjih spremembah vas bomo sproti obveščali.

Hvala za razumevanje in vaše sodelovanje.

Lep pozdrav

Nataša Grošelj

 

Prvi šolski dan

 Šolski zvonec glasno kliče: »Cicibani, kje pa ste?
Čez zelene vinske griče že jesen v deželo gre!«

 

 Na pero že torba čaka, tabla krede si želi,                                   
v razred škili sraka, da se česa nauči.

 

 Zvonec kliče, zvonec kliče! Čas poletni je minil.
Nosi že jesen čez griče polne torbe hrušk in sliv.         

        

Bomo se sladkali z njimi in veselo v šolo šli.
Zagotovo že pozimi bomo učenjaki vsi.
/Kajetan Kovič/

 

 

Spoštovani starši, drage učenke in učenci!

Poletje se postopoma zaključuje in šolski zvonec se bo kmalu oglasil. V nadaljevanju si lahko preberete več informacij o poteku prvega šolskega dne na OŠ Toneta Okrogarja.   (več …)

Dostopnost