Učbeniški sklad

Učbeniški sklad predstavlja zakonsko obveznost vsake osnovne šole. Osnovni cilj projekta je zagotoviti sklade učbenikov na vseh slovenskih osnovnih šolah, ki omogočajo vsem osnovnošolcem uporabo izposojenih učbenikov. Od leta 2008/09 je Ministrstvo za šolstvo zagotovilo brezplačno izposojo učbenikov iz učbeniških skladov za vse učenke in učence. V učbeniški sklad so vključeni le učbeniki, ki jih je potrdilo Ministrstvo za šolstvo in so vsako leto posebej objavljeni v Katalogu učbenikov za OŠ.
Novost šolskega leta 2020/21 je, da Ministrstvo za šolstvo financira učna gradiva (delovne zvezke ) za celotno 1. triado, torej za 1., 2. in 3. razred. Vsa učna gradiva in učbenike bodo učenci prejeli meseca septembra 2020.
Učenci se z izpolnjeno naročilnico v mesecu juniju lahko naročijo na komplet učbenikov za naslednje šolsko leto. Seveda pa je potrebno upoštevati pravilnik o učbeniških skladih, ki določa, da je ob koncu šolskega leta potrebno vrniti učbenike šoli. V primeru, da je učbenik izgubljen, poškodovan ali uničen, je potrebno zanj plačati odškodnino, ki znaša dve tretjini maloprodajne cene učbenika.
V učbenike učenci ne smejo pisati ali kakorkoli označevati. Vsi učbeniki so že oviti v folijo, da se čim manj poškodujejo, zato jih ni potrebno ponovno ovijati.NA PLATNICE NE LEPITE NALEPK Z IMENI! Od učencev pričakujemo, da ob koncu leta pravočasno vrnejo očiščene in urejene učbenike, ter tako pripomorejo k dolgotrajnejši uporabi učbenikov še za naslednje generacije.

ČASOVNI PLAN AKTIVNOSTI

  • v začetku junija – učenci prejmejo naročilnice za izposojo učbenikov iz učbeniškega sklada in seznam ostalih šolskih gradiv; naročilnice skupaj s starši pregledajo in izpolnijo (podpis staršev) ter vrnejo razrednikom v določenem roku. 
  • 15.6. 2020 – zadnji dan za oddajo naročilnic za izposojo učbenikov iz učbeniškega sklada;
  • 15. 6. 2020 – 19. 6. 2020 – VRAČILO UČBENIKOV v učbeniški sklad / učenci od 2. do 8. razreda (obvestijo učitelji razredniki)
  • 22. 6. 2020 – rok za poravnavo obveznosti iz učbeniškega sklada / plačilo odškodnine izgubljenih oz. poškodovanih učbenikov.

NAROČILNICE ZA UČBENIKE IN SEZNAMI POTREBŠČIN, DELOVNIH ZVEZKOV TER DRUGIH UČNIH GRADIV SO OBJAVLJENI NA ŠOLSKI SPLETNI STRANI

Skrbnica učbeniškega sklada je knjižničarka Jana Herman.

 

Povezave:

Zapisala: Jana Herman

Deli ...Email this to someoneTweet about this on TwitterPrint this pageShare on FacebookShare on Google+
(Skupno 678 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost