BI RADI BRALI?

Dragi učenci, spoštovani starši!

Zaradi trenutnega šolanja na daljavo so vse predolgo zaprta tudi vrata knjižnice. Da knjige v šolski knjižnici ne bi predolgo samevale, da bi se otroci lahko ob knjižnih pustolovščinah zabavali, se učili, spoznavali svet in njegove skrivnosti, ter uspešno preskakovali bralne stopničke, smo tudi v času šole na daljavo organizirali izposojo gradiva.

Zato si bo od TORKA, 24. NOVEMBRA 2020 dalje mogoče izposoditi gradivo iz naše šolske knjižnice. Seveda se bomo morali držati vseh predpisanih priporočil NIJZ-ja.

Na mail šolske knjižnice  knjiznica@okrogar.si, oziroma preko eAsistenta  mi sporočite: avtorja in naslov željene knjige, skupaj s svojim imenom, priimkom, razredom in oddelkom. Knjige bom  pripravila in vam jih ob dogovorjenem času izročila skozi okno šolske knjižnice na spodnji strani prizidka (dovoz preko šolskega igrišča zadaj).

Lahko pa pokličete do 9.30 ure na telefonsko številko 03 56 60 211. Ker imate učenci dopoldan pouk, lahko v tem času pridete po knjige starši. Učenci ste seveda dobrodošli po pouku, do 13.45.

Naj vas spomnim, da izkoristite hojo do šole in nazaj do doma tudi za akcijo, ki smo jo poimenovali ZBIRAJMO KORAKE IN OBKROŽIMO SVET. Tako lahko tudi medpredmetno sodelujemo ( ŠPORT, EKO ŠOLA, KNJIŽNICA… ).

Seveda lahko vrnete tudi knjige, ki ste si jih sposodili pred zaprtjem šole. Prosim le, da jih prinesete v vrečki, ker jih bom pustila še dva dni v karanteni.

Da boste zagotovo prepričani, če je željena knjiga trenutno na razpolago, si učenci lahko preverite v COBISS-ovem katalogu šolske knjižnice.

Do njega lahko dostopite v nekaj korakih:

https://www.cobiss.si

  • pod iskalni niz: vpišete naslov knjige ( Priporočilni seznam knjig za BZ 2020/21)
  • pod knjižnice: vpišete Zagorje in izberete OŠ Toneta Okrogarja
  • potrdite s POIŠČI
  • prikaže se izpis zadetkov; obenem so desno vidni rdeči oziroma zeleni kvadratki: (zelena pomeni, da je še izvod določenega naslova na voljo za izposojo).

Lepo vas pozdravljam in srčno upam, da se čimprej srečamo v živo. Do takrat pa se vsi skupaj trudimo, da ostanemo ZDRAVI.

Vaša knjižničarka Jana

Spoštovani,

tokrat je odloku dodana novost:

Izvedba nujnega varstva za učenke in učence v prvem triletju OŠ
Odlok Vlade RS določa tudi izvedbo nujnega varstva za učenke in učence v prvem triletju, za tiste učenke/učence, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski in Policiji. Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca.”

V skladu s to novostjo v odloku, vas vljudno naprošamo, da nas do jutri, nakjasneje do 10. ure, obvestite o morebitni potrebi po nujnem varstvu. Potrebo po nujnem varstvu posredujete svoji razredničarki preko eAsistenta ali preko Teamsov. Ne pozabite priložiti potrdilo o zaposlitvi, s katerim dokazujete, da ste zaposleni v kritični infrastrukturi. Za vse, ki boste takšno varstvo potrebovali in ste do njega upravičeni, bomo le-tega tudi organizirali. V času nujnega varstva bomo poskrbeli za udeležbo pri pouku na daljavo.

Lep pozdrav

ravnateljica

Nataša Grošelj

NUJNO OBVESTILO

V skladu z vladnim odlokom in okrožnico MIZŠ-ja vas obveščamo, da v naši regiji, s ponedeljkom, 1. 2. 2021, ponovno zapiramo vrata šol. Pouk za učence I. triade bo ponovno potekal na daljavo.

Nazaj v šolo…

Neizmerno smo veseli, da jutri odpiramo vrata šole za učence prve triade. Podrobnejše informacije ste prejeli s strani razrednikov.

Učenci druge in tretje triade nadaljujejo s poukom na daljavo.

“Drevo hvaležnosti”

“Ne obupaj, tudi največji hrast je bil nekoč majhen želod, ki je padel na tla in je vztrajal. Ne smeš se predati usodi, vztrajati moraš, dokler ne dosežeš svojih ciljev. Za vsakim dežjem posije sonce, verjemi, kmalu bo boljše!”  (učenci 8. b)

Inspiracijska misel naših osmošolcev krasi naše »DREVO HVALEŽNOSTI«, ki je zraslo v zahvalo vsem zdravstvenim delavcem, ki skrbijo za naše zdravje ter dobro počutje v tem času. Naši želodi tega hrasta so čudoviti izdelki učencev 3.C razreda. Učenci so v okviru predmeta LUM narisali zahvalnice/voščilnice in nanje napisali spodbudne misli in želje, ki jih pošiljajo vsem zdravstvenim delavcem.

Naše »DREVO HVALEŽNOSTI« že visi na COVID oddelku v BOLNIŠNICI TRBOVLJE. Tam bodri vse zdravstvene delavce, ki v teh negotovih časih, skupaj z obolelimi, bijejo grenko bitko proti tej zahrbtni bolezni. Zaposleni so nad plakatom navdušeni, ponosni nase pa so tudi naši učenci in mi skupaj z njimi.

Na spletni strani SLOVENSKIH MREŽ ZDRAVIH ŠOL https://www.nijz.si/sl/zahvala-vsem-ki-skrbijo-za-nase-zdravje si lahko pod rubriko »Zahvale vsem, ki skrbite za naše zdravje.« pogledate tudi naš prispevek. Najdete ga v rubriki “Voščilnice otrok iz zdravstvene regije Ljubljana” ali na direktni povezavi https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/zahvale_zs_oe_ljubljana_1.pdf.

Vodja tima ZDRAVE ŠOLE,

Irena Andrić.

Dostopnost