Učenci so tekom projekta “Evropa v šoli – brez modre ni zelene, brez vode ni življenja” raziskali različne poglede na vodo: voda na planetu Zemlja, pomanjkanje vode, pravica do dostopa do pitne vode in ustava RS, suša v Sloveniji.
Pri raziskovanju o porabi vode smo si zastavili naslednja vprašanja: Koliko vode porabimo občani Zagorja❓ Koliko od tega v našem gospodinjstvu❓ Če je voda človekova pravica, zakaj jo potem plačujemo in zakaj je nekaterim otežkočen dostop do čiste pitne vode❓
S pomočjo podatkov JP Komunala Zagorje in Statističnega urada RS smo analizirali porabo vode v naših domačih gospodinjstvih in ugotovili, da smo povečini pod občinskim povprečjem. Sklenili pa smo, da bomo z vodo še nadalje ravnali varčno.

Vse naše ugotovitve smo prikazali na različne načine, ki jih lahko zasledite na spletni strani: https://brezmodrenizelene01.evropavsoli.si/ .

Upamo, da vam bodo naši izdelki poučni in zanimivi.

Izdelki učencev so bili nagrajeni na regijskem nivoju natečaja. Za fotografski natečaj sta prvo in drugo nagrado prejela Larisa Šuštar, 7. b, ter Jure Goršek, 8. b.  Za internetni natečaj pa so prvo nagrado prejeli Žan Luka Jurič, 7. c, Urban Vozel ter Dejan Razpotnik, oba 7. a. Za video natečaj sta prvo nagrado prejeli učenki 7. a razreda, Eva Ocepek in Maja Baš.

https://www.okrogar.si/files/2022/03/BREZ-MODRE-NI-ZELENE-BREZ-VODE-NI-ZIVLJENJA-Eva-in-Maja.mov

Vsem nagrajencem čestitamo za uspešno delo in se jim zahvaljujemo za sodelovanje.

Mentorici: Tanja Vozelj in Maja Ocepek


(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost