V četrtek, 23. 2. 2023, vas ob 17. uri vabimo na roditeljski sestanek na temo Vzgoja za internet, ki bo v veliki telovadnici OŠ Toneta Okrogarja v Zagorju. Predavanje bo predvidoma trajalo 90 minut. Predavanje in razgovor bo vodila gospa Eva Koprivec, dolgoletna izvajalka Safe.si delavnic.

TEME IN PROGRAM PREDAVANJA

1. DEL – kratka predstavitev aktualnih tem s področja zagotavljanja varnosti na internetu (60 minut)

  • Pregled aktualnih družabnih omrežij (Instagram, Snapchat, Viber, Facebook, TikTok) in aplikacij, ki jih slovenski otroci in mladostniki najraje uporabljajo.
  • Pregled aktualnih spletnih nevarnosti – predstavili vam bomo nekaj tipičnih spletnih prevar in tveganj, s katerimi se vi in vaši otroci redno srečujete pri uporabi interneta.
  • Tvegano vedenje na spletu – otroci pogosto ne razumejo povezave med dejanji, ki jih naredijo na spletu, in posledicami, ki jih bodo za ta dejanja nosili tudi v »fizičnem« svetu. Seznanili vas bomo z vzorci neustreznega obnašanja otrok na spletu, posebno pozornost pa bomo posvetili neprimernim in škodljivim objavam, skrbi za zasebnost (tako lastno kot zasebnost drugih), prekomerni rabi tehnologije in medvrstniškemu nasilju na spletu.
  • Nasveti za lažje shajanje z internetom – ogledali si bomo, kako se lahko z ustrezno zaščito in ustreznim vedenjem izognete spletnim tveganjem ter spoznali nekaj vzgojnih prijemov, ki jih lahko tudi sami uporabite v povezavi z otrokovo uporabo računalnika in drugih sodobnih tehnologij.

2. DEL – Pogovor s starši (do 30 minut)

  • Po koncu predavanja boste starši predavatelju lahko zastavili vprašanja, povezana s spletnimi nevarnostmi in varno ter odgovorno rabo interneta.

Veselimo se snidenja z vami

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost