Pozdravljeni!

Radi berete? A sanjate oz. bolje rečeno sanjarite, ko berete? Bi želeli, da sanjarijo tudi drugi? Ali bi zamenjali knjigo z »neznancem«?

Če ste na večino vprašanj odgovorili z DA, vas vabiva, da v tednu, ki je pred nami, menjate branje in sanje. Kako pa to? V naslednjem tednu bomo izvedli UNESCO projekt z naslovom Menjaj branje in sanje.

Od ponedeljka, 15. 5. 2023, do petka, 19. 5. 2023, boste učenci od 6. do 9. razreda lahko prinesli svojo knjigo ter jo zamenjali z drugo. Na hodniku v zgornjem nadstropju se bosta nahajali dve polički (ena s slovenskimi in ena z angleškimi knjigami), kamor boste odložili knjigo, ki ste jo že prebrali, je več ne potrebujete ali je povsem nova in vas preprosto ne prepriča.

Vanjo boste napisali posvetilo/lepo misel/citat ter jo odložili na poličko. Istočasno boste lahko s sabo odnesli knjigo, ki se bo nahajala na polički in jo je prinesel nekdo drug. Ta knjiga bo tako postala vaša. Lahko boste kombinirali med jezikoma, npr. prinesem knjigo v slovenščini ter vzamem knjigo v angleščini in obratno, s čimer bomo spodbujali medpredmetno povezovanje. Četudi ne boste prinesli knjige, si boste pa zaželeli kakšne, jo boste lahko odnesli s sabo, morda ne zgolj zase, temveč tudi kot darilo.

Vsebina knjig naj bo umetnostna – POEZIJA, PROZA, DRAMATIKA. To pomeni: pravljice, povesti, basni, romani, pesmi, stripi itd. 

S to izmenjavo želiva spodbuditi branje in večje zanimanje za knjige med mladimi. Na ta način boste imeli možnost videti, kaj berejo vaši vrstniki. Morda vas to prepriča, da tudi sami posežete po tej literaturi. S tem boste menjali branje, poleg tega pa tudi sanje, saj boste drugemu omogočili, da sanja ob vaši knjigi, prav tako pa boste vi lahko sanjali ob knjigi nekoga drugega.

K izmenjavi ste lepo vabljeni tudi učitelji.

Berimo in sanjajmo (sanjarimo) skupaj.

Učiteljici Metka Lojen in Mateja Javeršek

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost