Teden pisanja z roko

Na naši šoli smo se že tradicionalno pridružili Tednu pisanja z roko, ki je na šoli potekal od 17.1.-31.1., sam projekt pa je bil na slovenski ravni podaljšan do 11.2. zaradi takratne epidemiološke situacije. Tudi letos smo radi pisali z roko. To spretnost bomo ohranjali tudi v prihodnje. V videoposnetku si poglejte, kaj vse je nastalo.

Zapisal: Blaž Vozelj, učitelj za DSP in koordinator projekta na šoli


English All The Way, Angleški vikend 2022

Tudi letos učence od 7. do 9. razreda vabimo na Angleški vikend, ki bo tokrat potekal v dveh delih.

  1. del: sobota, 5. 3. 2022, od 9.00 do 14.00 na OŠ Toneta Okrogarja

Delavnice kreativnega pisanja in pisanje zgodb za literarni natečaj Bodi pisatelj:

Dogodek  je zasnovan na podlagi literarnega natečaja Bodi pisatelj/pisateljica v organizaciji Pionirskega doma, v okviru le-tega pa želimo nadarjenim učencem ponuditi priložnost za raziskovanje in ustvarjanje lastnih literarnih besedil, ki bo temeljilo na izbranih odlomkih sodobnih mladinskih del.

Delavnice, ki se bodo odvijale tekom sobote, bodo posvečene spodbujanju kreativnosti, raziskovanju lastne domišljije ter razvijanju pisalnih veščin. Cilj, h kateremu stremimo, je dokončan literarni izdelek, s katerim boš sodeloval/a na zgoraj omenjenem natečaju.

Nagrajenci bodo povabljeni na podelitev nagrad v Festivalno dvorano Cankarjevega doma, odlomke iz njihovih besedil pa bodo prebirali znani igralci. Vsa nagrajena dela bodo objavljena v knjigi.

Kreativno dopoldne bomo seveda popestrili še z različnimi zanimivimi in zabavnimi aktivnostmi ter medsebojnim druženjem.

2. del: petek, 8. 4. 2022 /9. 4. 2022 v CŠOD Breženka, Fiesa

Angleški vikend bo v znamenju različnih delavnice za utrjevanje angleškega jezika v majhnih skupinah, v kreativnem okolju CŠOD Breženka.

Cilj angleškega vikenda je uporaba angleškega jezika v avtentičnih življenjskih situacijah,

izgubiti strah pred sporazumevanjem v angleščini, se naučiti kaj novega, se družiti, zabavati in skupaj spoznavati lepote Slovenije. Učencem bomo ponudili tudi sprehod do Pirana in številne razvedrilne popoldanske aktivnosti.

Cena za bivanje v CŠOD Breženka je 27,50 EUR in vključuje polni penzion z nočitvijo, popoldanske športne aktivnosti ter kreativne delavnice. Zraven so še stroški avtobusnega prevoza (25 – 30 EUR, odvisno od števila udeležencev).

PRIJAVA NA ANGLEŠKI VIKEND do srede, 2. 3. 2022 (na voljo imamo še 20 mest):

  1. preko spletnega obrazca: https://forms.gle/jNyGDnZkXNPxb5mq8         
  2. izpolni prijavnico, ki jo dobiš pri svoji učiteljici angleščine

Pridruži se nam!

Veseli bomo tvoje družbe!

Učiteljice angleščine


Napovedujemo – Mesec strokovnosti

V mesecu marcu – mesecu strokovnosti, bomo na naši šoli v treh obiskih, gostili kar 12 učiteljev z Danske. Tem obiskom bo sledil tudi naš obisk na Dansko. S kolegi bomo izmenjali svoje strokovne izkušnje in se tako strokovno razvijali. V naslednjem šolskem letu načrtujemo tudi izmenjavo za učence.
“Erasmus+ ni mus, je pa velik plus.” 🙃😉


Zimski športni dan

V sredo, 16. 2. 2022, so imeli učenci 7., 8. in 9. razredov po dolgem času pravi zimski športni dan. Izbrali so med smučanjem na Golteh, drsanjem na celjskem drsališču in pohodom v okolici Zagorja. Na dejavnostih so zelo uživali in se imeli lepo. Objavljamo nekaj utrinkov.


Dostopnost