PLANINCI NA GORI OLJKI

V soboto, 18. 3. 2023, smo se planinci odpravili na Goro Oljko. To je hrib v bližini Velenja. Lepo je viden že iz avtoceste, saj na njegovem vrhu stoji mogočna cerkev svetega Križa z dvema zvonikoma. Nekaj metrov pod vrhom pa stoji planinski dom. Do vasi Podgore smo se pripeljali z avtobusom, potem pa smo se povzpeli po Martinovi poti. Videli smo veliko spomladanskih cvetlic, na vrhu pa smo se naužili toplega sončka in lepega razgleda na Paški Kozjak, Posavsko hribovje, del Pohorja, Karavanke ter Kamniško Savinjske Alpe. Družbo so nam delali tudi planinci iz Izlak, vodila pa nas je vodnica Lučka Kokole.

Imeli smo se zelo lepo in že se veselimo naslednjega izleta. 

 

Mentorica: Katarina Drolc

Zapisala: Tanja L.

_______________________________________________

Obisk čebelarskega sejma v Celju

V soboto, 18. 3. 2023, so si naši mladi čebelarji pod vodstvom mentorjev udeležili čebelarskega sejma v Celju, pokukali so tudi na sejem Zelene bratovščine – Lovcev.

NOGOMET: Napredovanje učencev  OŠ Toneta Okrogarja v polfinale državnega tekmovanja 

V torek, 14. 3. 2023, je na OŠ Dornberk potekalo četrtfinalno državno tekmovanje v nogometu. Na tekmovanje so se uvrstile najboljše ekipe iz področnih tekmovanj, in sicer: OŠ Toneta Okrogarja, OŠ Dornberk, OŠ Rodica in OŠ Dragomirja Benčiča-Brkina Hrpelje.  Igra je potekala po Bergerjevih tablicah, vsak z vsakim. Naši učenci so prikazali veliko taktično-tehnično širino ter z nekompromisno in borbeno igro zasluženo napredovali v nadaljnje polfinalno državno tekmovanje, kamor se uvrsti 16 najboljši ekip v državi.

REZULTATI

OŠ TONETA OKROGARJA (1) : (1) OŠ DORNBERK

strelec: Jaka G.

OŠ TONETA OKROGARJA (1) : (1) OŠ RODICA

strelec: Klemen K.

OŠ TONETA OKROGARJA (10) : OŠ DRAGOMIRJA BENČIČA-BRKINA HRPELJE

strelci: Maj H., Klemen K., Anže B., Tin Ž., Jaka G.

ČESTITAMO, GREMO NAPREJ!!!!

Ekipa: Klemen Kaučič, Tin Železnik, Blaž Gracar, Anže Baš, Nej Timon Podkrajšek, Maj Hadžić, Jaka Goršek, Jure Goršek, Tevž Rokavec, Emil Kruškić

 

Trener: Danilo Lisec

_____________________________________

Občinski otroški parlament

V ponedeljek, 13. 3. 2023, je v Zagorju potekal že 33. občinski otroški parlament. V Mladinskem centru so se poleg predstavnikov naše šole zbrali še predstavniki Ivana Skvarče in Ivana Kavčiča. V uvodu sta nas pozdravila g. župan, Matjaž Švagan, in direktor Mladinskega centra Zagorje, g. Marko Pavlovič. Program sta vodili in povezovali predstavnica Mladinskega centra, Nina Nahtigal, in predstavnica DPM-ja Zagorje, Vanja Macerl. V uvodnem delu so bile z nami prisotne tudi direktorica ZD Zagorje, ga. Saša Bajda, ki se nam je pridružila tudi v zaključku, ter predstavnici Občine Zagorje, ga. Blanka Šmit in Nina Jenko. Po uvodni aktivnosti, v kateri smo se vsi ogreli in sprostili, je sledilo delo po skupinah. Učenci so razpravljali o duševnem zdravju, se pogovarjali o težavah, ki jim v šoli povzročajo stisko, in iskali rešitve zanje. V zaključku so povzeli svoje misli in podali predloge za aktivnosti na šoli, ki bi jim pomagale do boljšega duševnega zdravja. V naslednjih mesecih in novem šolskem letu jih bomo poskušali uresničiti. Vsaka šola je izbrala še dva predstavnika, ki se bosta 30. marca udeležila regijskega parlamenta v Trbovljah. Našo šolo bosta zastopala Tarik Mušanović in Eli Drnovšek. Učenci so s srečanja odšli polni novih spoznanj, energije in novih zamisli.   

Mentorica: Mojca Gradič

________________________________

Dostopnost