Teden Rdečega križa letos obeležujemo od 8. – 15. 5.  Slogan ob letošnjem tednu je »Skupaj smo neustavljivi«.  

Ob izrednih razmerah, v katerih smo se znašli v zadnjih dveh letih, ob podnebnih spremembah, konfliktih v Ukrajini in številnih drugih neprijetnih razmerah smo priča pospešeni rasti števila ljudi, ki so v stiski, razseljeni ali živijo pod pragom revščine ter potrebujejo našo solidarnost in pomoč. Časi niso lahki, a vendar, vsako težko obdobje prinaša tudi žarke upanja, ki v obliki solidarnosti posijejo in nam vsem skupaj dajo energijo. 

Pogosto so naša dejanja vzor otrokom. Še  bolj pa nas veseli, da so otroci naš vzor. V tednu Rdečega križa je v Kočevju potekalo regijsko preverjanje znanja ekip prve pomoči. Preverjanja so se udeležili tudi učenci naše šole. Njihov ekipni  duh, enotnost in želja po nudenju pomoči drugim v nesreči, je temelj na katerem lahko gradimo solidarnost in humanitarnost, temeljni načeli Rdečega križa.  

Čestitke ekipi za usvojeno 2. mesto.  

Tudi pri UNESCO krožku smo bili v času tedna Rdečega križa aktivni. Povezali smo dva projekta. Tako so nastali modri stoli, z rumenimi zapisi, ki poudarjajo načela Rdečega križa.  

Mentorica ekipe Prve pomoči in krožka Rdečega križa ter UNESCO koordinatorica Maja Ocepek, prof.  


(Skupno 185 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost