Teden Rdečega križa letos obeležujemo od 8. – 15. 5.  Slogan ob letošnjem tednu je »Skupaj smo neustavljivi«.  

Ob izrednih razmerah, v katerih smo se znašli v zadnjih dveh letih, ob podnebnih spremembah, konfliktih v Ukrajini in številnih drugih neprijetnih razmerah smo priča pospešeni rasti števila ljudi, ki so v stiski, razseljeni ali živijo pod pragom revščine ter potrebujejo našo solidarnost in pomoč. Časi niso lahki, a vendar, vsako težko obdobje prinaša tudi žarke upanja, ki v obliki solidarnosti posijejo in nam vsem skupaj dajo energijo. 

Pogosto so naša dejanja vzor otrokom. Še  bolj pa nas veseli, da so otroci naš vzor. V tednu Rdečega križa je v Kočevju potekalo regijsko preverjanje znanja ekip prve pomoči. Preverjanja so se udeležili tudi učenci naše šole. Njihov ekipni  duh, enotnost in želja po nudenju pomoči drugim v nesreči, je temelj na katerem lahko gradimo solidarnost in humanitarnost, temeljni načeli Rdečega križa.  

Čestitke ekipi za usvojeno 2. mesto.  

Tudi pri UNESCO krožku smo bili v času tedna Rdečega križa aktivni. Povezali smo dva projekta. Tako so nastali modri stoli, z rumenimi zapisi, ki poudarjajo načela Rdečega križa.  

Mentorica ekipe Prve pomoči in krožka Rdečega križa ter UNESCO koordinatorica Maja Ocepek, prof.  


Deli ...Email this to someoneTweet about this on TwitterPrint this pageShare on FacebookShare on Google+
(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost