Občinski otroški parlament

V ponedeljek, 13. 3. 2023, je v Zagorju potekal že 33. občinski otroški parlament. V Mladinskem centru so se poleg predstavnikov naše šole zbrali še predstavniki Ivana Skvarče in Ivana Kavčiča. V uvodu sta nas pozdravila g. župan, Matjaž Švagan, in direktor Mladinskega centra Zagorje, g. Marko Pavlovič. Program sta vodili in povezovali predstavnica Mladinskega centra, Nina Nahtigal, in predstavnica DPM-ja Zagorje, Vanja Macerl. V uvodnem delu so bile z nami prisotne tudi direktorica ZD Zagorje, ga. Saša Bajda, ki se nam je pridružila tudi v zaključku, ter predstavnici Občine Zagorje, ga. Blanka Šmit in Nina Jenko. Po uvodni aktivnosti, v kateri smo se vsi ogreli in sprostili, je sledilo delo po skupinah. Učenci so razpravljali o duševnem zdravju, se pogovarjali o težavah, ki jim v šoli povzročajo stisko, in iskali rešitve zanje. V zaključku so povzeli svoje misli in podali predloge za aktivnosti na šoli, ki bi jim pomagale do boljšega duševnega zdravja. V naslednjih mesecih in novem šolskem letu jih bomo poskušali uresničiti. Vsaka šola je izbrala še dva predstavnika, ki se bosta 30. marca udeležila regijskega parlamenta v Trbovljah. Našo šolo bosta zastopala Tarik Mušanović in Eli Drnovšek. Učenci so s srečanja odšli polni novih spoznanj, energije in novih zamisli.   

Mentorica: Mojca Gradič

________________________________

Utrinki iz 1. a razreda

Kako hitro čas beži… Pravkar smo se spoznali, pa se že poslavljamo. Veliko smo se učili, malo tudi zabavali. Nekaj utrinkov pa je ujetih tudi na fotografijah, ki si jih lahko ogledate spodaj. Kaj vse smo počeli bodo učenci sami razložili, zato komentarji ob fotografijah niso potrebni.

(več …)

Naše prvošolke in prvošolci na prvi šolski dan MŠ

Nazaj v šolo

“Enkrat je vse prvikrat, kakor v prvem razredu …” 

Tone Pavček

No, takole je potekal prvi šolski dan za naše prvošolke in prvošolčke na matični šoli.

Medtem, ko so starši prisluhnili ravnateljici, policistki in razredničarkama, so si otroci ogledali lutkovno predstavo v izvedbi lutkovnega krožka. Po predstavi (več …)

Dostopnost