Šolska svetovalna služba

Včasih se zgodi, da je otroka strah, ni kos šolskemu delu in se ne počuti uspešnega, prihaja v spor z učitelji in s sošolci, ima težave doma ali sam s seboj. Lahko pa si samo želi pogovora in potrebuje nekoga, da mu prisluhne in ga podpre. Pri tem se lahko obrne na šolsko svetovalno službo − socialno delavko, Bojano Slekovec.

Prvič se z malčki in njihovimi starši sreča ob vpisu v šolo. Zbira podatke o otrokovi šolski zrelosti in oblikuje oddelke 1. razreda, svetuje staršem pri vključevanju otrok v šolsko okolje, spremlja njihovo prilagajanje v oddelčno skupnost in njihov napredek pri šolskem delu.

Zelo težavna je odločitev o poklicni usmeritvi. Aktivnosti v poklicnem usmerjanju pričenjamo že v 7. razredu, intenzivno pa se nadaljujejo s posvetovanji z učenci in s starši v 8. in 9. razredu. Vključeni smo tudi v projekt Karierna orientacija za mlade, kjer si učenci lahko konkretno ogledajo poklic, ki jih zanima.

Posebno skrb posvečamo učencem s posebnimi potrebami. Pri delu nam pomagajo specialna pedagoginja Nataša Ocepek, socialne pedagoginje: Mojca Gradič, Jasna Kokalj in Vesna Verhovnik Marovšek. Močan vpliv na obnašanje in delo učencev imajo starši. Oni so tisti, ki z otrokom prebijejo največ časa, ga oblačijo in hranijo, ga imajo radi, delijo z njim vesele in žalostne trenutke. Tudi oni se znajdejo v trenutkih, ko ne vedo, kako in kaj ukrepati, kaj storiti, da bo dobro za otroka in šolo, za družino in sosede. Pri odločitvi vam bo v veliko pomoč razgovor s svetovalno delavko. Pravočasno vas bo opozorila na odstopanja pri učnem delu in vedenjskih vzorcih vašega otroka in svetovala, kako ukrepati.

Oglasite se lahko vsak dan v dopoldanskem času ali v času popoldanskih govorilnih ur v pisarni šolske svetovalne službe (tel.: 03/56 60 208).

}
Oglasite se lahko vsak dan v dopoldanskem času ali v času popoldanskih govorilnih ur v pisarni šolske svetovalne službe.

03/56 60 208

Deli ...Email this to someoneTweet about this on TwitterPrint this pageShare on FacebookShare on Google+
(Skupno 1.052 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost