Podaljšanje jesenskih počitnic

Spoštovani,

obveščamo vas, da so se jesenske počitni podaljšale za teden dni. To pomeni, da do 8. 11. 2020, vsi učenci ostajajo doma in, da drug teden ne bomo izvajali pouka na daljavo.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

ravnateljica

Nataša Grošelj

“ RAZGLEDNICE IZ PRESTOLNIC – TEHERAN”

Ob mednarodnem dnevu Organizacije združenih narodov (OZN), ki ga obeležujemo 24. 10. se spomnimo na temeljne cilje organizacije. Države, ki so vključene v to organizacijo, se zavzemajo za ohranjanje mednarodnega miru in varnosti, razvijajo prijateljske odnose med narodi ter spodbujajo k boljšemu življenjskemu standardu in upoštevanju človekovih pravic.

ALI VEŠ?

Uradni jeziki OZN so angleški, francoski, španski, ruski, kitajski in arabski jezik. Simbol OZN je zemljevid sveta, ki simbolizira vse ljudi na svetu obdan pa je z oljčno vejico, ki je simbol miru. Slovenija je postala članica 1992.

Naša država sklepa prijateljstva in krepi mednarodno varnost s številnimi državami. Slovenija ima veleposlaništva v različnih državah sveta. Ena izmed njih je tudi Iran. Veleposlanica Slovenije v Iranu in diplomati so v duhu kolegialnih in prijateljskih vezi na šolo poslali razglednico prijateljstva.

Iran (nekdanja Perzija) predstavlja zapuščino ene najstarejših civilizacij, ki je širokopotezno zasnovala prvi veliki svetovni imperij (Persepolisom).

Uradno se država imenuje Ismanistična Republika Iran, leži na območju Bljižnjega Vzhoda. Teheran je glavno mesto države, hkrati je tudi največje in najgosteje poseljeno. Uradni jezik je Perzijski jezik (Farsi).

Sosednje države so: Republika Armenija, Azerbajdžan, Turkmenistan, Turčija, Irak, Afganistan in Pakistan. Državo na jugu obliva Indijski ocean, natančneje leži ob Perzijskem zalivu. V Perzijskem zalivu so številna gospodarsko pomembna pristanišča. 

Površje države je razgibano. Najvišja gorska veriga se imenuje  Alborz (v smeri juga proti vzhodu), ter Zagros (na SZ in sega proti jugu). V vzhodnem delu Irana se razprostira puščava. Karun je najdaljša reka.

Pouk od 19.10.2020 – 23.10.2020

Od ponedeljka 19.10.2020 do petka 23.10.2020 poteka pouk v šoli od 1. razreda do vključno 5. razreda. Za učence od vključno 6. do 9. razreda poteka pouk na daljavo, ki se izvaja preko aplikacije Microsoft Teams.

TEDEN OTROKA 2020

V tednu med 5. in 11. oktobrom poteka teden otroka. Letošnja tema se glasi ODGOVOR JE POGOVOR, saj se v letošnjem letu obeležuje 30. obletnica delovanja TOM telefona za otroke in mladostnike.

V tem tednu zveze in društva prijateljev mladine organizirajo različne aktivnosti za otroke. Tudi na šoli, v okviru pouka, organiziramo različne dejavnosti  s poudarkom na tematiki letošnje poslanice.

 Video poslanica ob Tednu otroka® 2020  (klik)

 TEDEN OTROKA IN 30 LET TOM TELEFONA - Zveza prijateljev mladine Slovenije

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost