Spoštovani,

naj novo leto v ospredje postavi tiste vrednote,

ki prinašajo pristne človeške odnose, spoštovanje in razumevanje.

Naj bo novo leto polno zdravja, modrosti in drobnih radosti.

Srečno.

učenci in kolektiv OŠ Toneta Okrogarja

Kliknite tukaj za prikaz voščilnice.

Izvajanje vzgojno – izobraževalnega dela od 7. 12. 2020

Spoštovani,

v skladu z uredbo vlade in okrožnico MIZŠ-ja vas obveščamo, da bomo v naslednjem tednu nadaljevali s poukom na daljavo za vse učence od 1. do 9. razreda.

Hvala za razumevanje

ravnateljica

Nataša Grošelj

GLAS OTROK OB SVETOVNEM DNEVU OTROKOVIH PRAVIC

“ Ko ves svet umolkne, tudi en glas postane pomemben”  

Malala Jusafzaj 

Citati  Malale Jusafzaj so danes vse pogosteje slišani in brani. Je ena iz med najmlajših zagovornic človekovih in otrokovih pravic, za svoja dejanja je leta 2014 prejela tudi Nobelovo nagrado za mir.  

Kljub pouku na daljavo smo obeležili 20. november, svetovni dan otrok, ter 10 . december, svetovni dan človekovih pravic.  

Vsak človek na svetu se rodi z enakimi pravicami, ne glede na njegovo nacionalnost, spol, etično pripadnost, politično prepričanje, raso, vero, jezik… O tem so se učenci učili tako v 4. razredu, kot tudi starejši učenci. Pri pouku so četrtošolci na temo otrokovih pravic likovno ustvarjali. Starejši učenci ( 8. in 9. razred) pa so razmišljal, kako se občuti neenakosti pri pouku na daljavo. Hkrati pa so za svoje vrstnike oblikovali pozitivne misli.  

Oblikovane pozitivne misli smo poslali tudi učencem in dijakom osnovnih in srednjih šol v Zasavju. Zavedamo pa se, da so optimizma potrebni tudi ostale organizacije v naši občini, zato smo jim poslali tudi v Dom starejših občanov Polde Eberl-Jamski Izlake, VDC Zagorje, Rdeči križ RS Območno združenje Zagorje ob Savi ter Mladinski center Zagorje ob Savi. 

Povezave do spletnih voščilnic:

https://www.greetingsisland.com/ecard/pmkqb51vq3qd/en

https://www.greetingsisland.com/ecard/paaz2h1icyvx/en

https://www.greetingsisland.com/ecard/pw2u3lkgy1vv/en

https://www.greetingsisland.com/ecard/pglimmkdtyy0/en

UNESCO koordinatorica  

Maja Ocepek   

3.december – Dan odprtih vrat slovenske kulture

Danes je Ta veseli dan kulture, ko že dvajseto leto zapored slovenske kulturne ustanove odpirajo svoja vrata. Če Vas zanima umetnost, arhitektura, zgodovina, tehnika, umetna obrt ali kulturni dogodki za otroke, se nam pridružite pri množičnem dogodku brezplačnih kulturnih prireditev.

Letos se bodo na spletnih straneh muzejev, galerij, gledališč in drugih zavodov zvrstile brezplačne razstave, vodenja, delavnice, predstave … Oglejte si program in natančnejši opis spletnih dogodkov in se jih udeležite.

Dostopnost