Na SVETOVNI DAN ZDRAVJA, ki je bil 7. 4. 2022 je naša šola, v sklopu mreže Zdravih šol, ponovno izvedla projekt »SPREJMI IZZIV, DA ZDRAV BI BOLJ BIL«, v katerem so sodelovali učenci od 1. do 5. razreda, letos pa se je pridružilo še nekaj razredov predmetne stopnje.

Glavni cilj našega projekta je: »Naredimo nekaj za svoje zdravje, ob tem pa se zabavajmo!«


Tako kot lansko leto, je tudi letos moral vsak oddelek drugemu oddelku določiti nek izviren športni izziv. Izzivi so potovali po razredih, od oddelka do oddelka (1. a je določil izziv 1. b, 1. b je določil izziv 1. c, 1. c pa je določil izziv 1. a – tako smo naredili tudi v 2., 3., 4. in 5. razredih).

A tudi nekaj razredov predmetne stopnje se je letos vključilo v projekt.

  • 7. c si je izziv postavil kar sam in pri opravljanju le -tega je bil zelo uspešen.
  • Učenke 6. b razreda pa so športni izziv povezale še z matematiko. Skupaj so preverile vse meritve v skoku v daljino med učenkami šestih razredov. Vse rezultate so seštele in delile s številom učenk, da so dobile povprečno dolžno skoka v centimetrih.

Rezultati so bili sledeči:

  1. mesto: 6. a (150,5 cm)
  2. mesto: 6. c (150,3 cm)
  3. mesto: 6. b (147,4 cm)

Učenci so bili pri opravljanju izzivov zelo uspešni. Kako zelo, si lahko ogledate v kratkem filmčku, na naslednji povezavi: https://youtu.be/Cwag1AZhFn0

Bravo, Tončki in Tončice!

A ne samo učenci – tudi učiteljice so dobile izziv. Zopet so morale zavihteti kuhalnico in pripraviti oz. skuhati nekaj zdravega in enostavnega, nekaj, kar bi lahko pripravili tudi naši učenci. Nastala je kuharska knjižica, v kateri je Tončkovo zvezdico za najboljši recept, po izboru učencev, dobila učiteljica Tjaša Jahn. Vas zanima, kaj je pripravila? Potem si le odprite priloženo kuharsko knjižico in ugotovite.  Pa dober tek!

Mi verjamemo, da zmoremo. Verjemite tudi vi!

En zdrav pozdrav.

Vodja tima ZDRAVE ŠOLE,

Irena Andrić


(Skupno 154 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost