V sredo, 19. 4. 2023, je v Kulturnem domu na Mlinšah potekalo 12. gledališko srečanje podružničnih šol, ki vsa leta poteka pod okriljem Društva učiteljev podružničnih šol Slovenije.  

Čemu in kdaj se je rodila ideja o tem srečanju? Ideja o gledališkem druženju podružnic se je porodila prav tu na Mlinšah, ko sta PŠ Mlinše in PŠ Šentlambert organizirali strokovni posvet na temo Ohranjanje kulturne dediščine na gledališkem odru. Od takrat se bo z današnjim dnem na tem odru na Mlinšah odvilo kar 99 predstav. 100 bi jih bilo, pa je ena izmed šol letos predstavo zaradi bolezni odpovedala. Prvih pet srečanj se je odvijalo le na Mlinšah. Zaradi velikega odziva šol smo 6. srečanje razširili še na dve lokaciji, na Vrh Svetih Treh Kraljev in v Ribno. 11 od 12 srečanj se je za naše območje izvedlo na Mlinšah. Le 11. gledališko srečanje se je odvilo v Trbovljah. Vseh predstav na vseh lokacijah skupaj je bilo, verjeli ali ne, kar 190. 

Na Mlinšah ga organizirata dve šoli skupaj in sicer OŠ Ivana Kavčiča, Podružnična šola Mlinše ter OŠ Toneta Okrogarja, Podružnična šola Šentlambert. 

Na Mlinšah se je tokratnega srečanja udeležilo 5 gledaliških skupin. Poleg dveh domačih, PŠ Mlinše in PŠ Šentlambert, še PŠ Vrhpolje, PŠ Pristava pri Mestinju in PŠ Svibno. 

Za podporo pri organizaciji letošnjega srečanja na Mlinšah se zahvaljujemo Občini Zagorje ob Savi ter JSKD izpostavi Zagorje. 

 Pripenjamo nekaj foto utrinkov z letošnjega srečanja na Mlinšah. 

Organizatorki srečanja:

Marija Ribič in Nataša Grošelj 

____________________________________________

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost