Eduroam

[singlepic id=”204″ w=”200″ float=’center’]  [singlepic id=”244″ w=”100″ float=’center’]  [singlepic id=”203″ w=”100″ float=’center’]

Eduroam (education roaming) je mednarodna federacija brezžičnih omrežij za uporabnike iz izobraževalne in raziskovalne sfere. Dijaki in učitelji naše šole lahko uporabljate vsako brezžično omrežje Eduroam, v Sloveniji ali tujini. V federacijo so vključene ustanove v vseh državah EU, Islandiji, Hrvaški, Turčiji ter Avstraliji in nekaterih državah v Aziji.

Za povezavo potrebujete uporabniški račun, mobilno napravo in ustrezno programsko opremo. Za dodelitev uporabniškega računa izpolnite prijavnico in jo oddajte v tajništvu šole. V pisni obliki boste uporabniško ime in geslo dobili pri vašem razredniku. Po začetni nastavitvi vaše mobilne naprave in programske opreme se bo vaša naprava samodejno povezala v brezžično omrežje domače ali katere koli druge ustanove, vključene v ta projekt.

Na OŠ Toneta Okrogarja deluje brezžično omrežje Eduroam na območju zgornje zbornice in učilnice geografije. Na voljo je za vse naše učence in učitelje. Eduroam je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes.

 

Prijavnica

Prijavnico natisnite, čitljivo izpolnite in oddajte v tajništvu šole.

Prijavnica za učence

Prijavnica za učitelje in ostale zaposlene

 

Več informacij

Podrobnejše informacije o pravilni namestitvi in nastavitvah dobite na spletnem mestu Arnes.

Kaj potrebujem za povezavo?
Navodila za povezavo
www.eduroam.si
www.eduroam.org
Eduroam CAT nastavitve za uporabnike

 

Pomoč v primeru težav

V primeru težav pošljite sporočilo na andrej.hauptman@okrogar.si

 

Deli ...Email this to someoneTweet about this on TwitterPrint this pageShare on FacebookShare on Google+
(Skupno 330 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost